* PROMO * Het Vaginaboek - Top 20 'most wanted' - Pikante Geschenken
Home / Top 20 'most wanted' / * PROMO * Het Vaginaboek

* PROMO * Het Vaginaboek

Left
het vaginaboek
het vaginaboek
het vaginaboek
Right
Bestel UITVERKOCHT vanaf € 19,95
Transportkosten
Belgi: 6,00 (bedragen < 100)
Nederland: 10,00 (bedragen < 125)
Omschrijving: Goedele Liekens bindt in Het vaginaboek de strijd aan tegen het Grote Zwijgen over de vagina. Te veel vrouwen weten niet hoe ze daar beneden in elkaar zitten en Liekens wil daar iets aan doen. 'Adieu angst' en 'voelen is leuk'.

Ze heeft er een verrassend en mooi boek van gemaakt, was het eerste wat door mijn hoofd flitste. Mijn exemplaar geurde nog naar het plastic van de kaft, roze plastic, roze zoals het plekje waarover Goedele Liekens' vaginaboek gaat. "Het is eigenlijk heel impulsief begonnen," schrijft ze in haar inleiding. Liekens had de resultaten gelezen van een Amerikaans onderzoek naar de houding van vrouwen tegenover hun vagina. "Eerlijk gezegd, die resultaten waren bedroevend. Hou je vast: negen op de tien vrouwen schamen zich voor hun vagina, de helft is ervan overtuigd dat ze er te weinig over weet, een kwart heeft moeite om erover te praten en een kwart heeft haar eigen vagina nog nooit met een spiegeltje bekeken... Dat betekent dat een op de vier vrouwen niet eens weet hoe ze er daar beneden uitziet!" Hier is werk aan de winkel, besloot Liekens.

Aan de ontstaansgeschiedenis van het negatieve vaginabeeld besteedt ze geen aandacht, al merkt ze terloops op dat vroeg-christelijke schrijvers niet gecharmeerd waren van heidense vaginagewoontes. "Zij vonden al die blote vagina's obsceen en zijn er mee de oorzaak van dat vrouwen die zich open en bloot vertoonden al snel in de categorie 'hoer' of 'slet' belandden." In dit boek is weinig ruimte voor het verleden. Er wordt vooral aan een betere toekomst gewerkt.

Dit boek is momenteel niet op voorraad, bij de uitgeverij ook niet, er is geen duidelijkheid omtrent de juiste leveringstermijnen.

Extra info: Relaese datum :    20-04-2006
Referentie :          907769241X
Platform :             BK
Uitgever :             Unieboek bv / Standaard Uitgev
Talen :                  Nederlands
Taal verpakking :   Nederlands
Uw commentaar:
Zelf een review schrijven
/
* *
*
*
*
versturen
versturen
Er werden nog geen reviews geplaatst.
Gerelateerde producten